Ingrediente:
1 punga broccoli congelat;
200g somon file;
1 pachet aluat foietaj;
4 catei usturoi;
sare si piper.
Pentru legumele gratinate:
1 punga legume congelate(morcovi, conopida, broccoli) ;
2 oua;
200g cascaval;
30g unt;
sare si piper.
Pentru sosul pesto:
3 lg ulei masline;
2 lg capere;
20 frunze busuioc;
4 catei usturoi;
zeama de la ½ lamiae;
sare si piper.
Se tine la macerat pentru o ora somonul cu putin ulei de masline, usturoi, sare si piper.
Se fierbe broccoli pentru 10 minute, se paseaza, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca cu usturoiul zdrobit. Fileul de somon se frige pe ambele parti pentru 3 minute. Se intinde foaia de aluat, se pune somonul intr-o parte a foii, se pune peste el broccoli si se acopera cu cealalta parte a foii de aluat. Se unge cu putin ou batut si se da la cuptorul preincalzit la 180⁰C pentru 20 minute, pana se rumeneste aluatul.
Se fierbe broccoli pentru 10 minute, se paseaza, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca cu usturoiul zdrobit. Fileul de somon se frige pe ambele parti pentru 3 minute. Se intinde foaia de aluat, se pune somonul intr-o parte a foii, se pune peste el broccoli si se acopera cu cealalta parte a foii de aluat. Se unge cu putin ou batut si se da la cuptorul preincalzit la 180⁰C pentru 20 minute, pana se rumeneste aluatul.
Se fierb legumele, dupa cum scrie pe ambalaj. Se bat oulale,
se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca cu cascavalul ras. Se unge un vas
termorezistent cu unt si se adauga legumele care se acopera cu amestecul de oua
si cascaval. Se dau la cuptorul preincalzit la 180⁰C pentru 15 minute, pana se
topeste cascavalul.
Se mixeaza in blender toate ingredientle pentru sos si se
serveste alaturi de peste si legumele gratinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu