joi, 14 martie 2013

Calmari pane si salata cu mazare si menta


Ingrediente calmari pane:
-500g lamele calmari;
-3 lg. faina grau;
-3 lg. faina orez;
-200g pesmet;
-2 oua;
-ulei floarea soarelui;
-sare.
Ingrediente salata:
-300g rosii cherry;
-200g castravete;
-150g mazare;
-frunze de menta;
-frunze de busuioc;
-2lg ulei masline;
-2lg otet balsamic;
-sare.
Ingrediente sos:
-1 iaurt gras, 125g;
-3 fileuri ansoa;
-4 graunti usturoi;
-1 lamaie;
-frunze de menta;
-sare.

 Se amesteca cele doua tipuri de faina, se bat ouale cu sare, se amesteca pesmetul cu coaja de la jumatate de lamaie. Se incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie. Se trec calmari prin faina, apoi prin ou, se scurg, se trec prin pesmet si se pun in tigaie. Se prajesc 1-2 minute si se pun pe servetele absorbante.
 Se pun in blender ingredientele pentru sos: iaurtul, cateii de usturoi, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, fileurile de ansoa, 5-6 frunze de menta si sare. Sosul obtinut se pune la frigider pana sunt gata calmarii.
 Se taie rosiile in jumatati, castravetii in felii subtiri si se amesteca. Se adauga mazarea, 7-8 frunze busuoic, 7-8 frunze menta, sare, uleiul de masline si otetul.

Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu