Ingrediente:
-250g somon file; 250g spanac congelat, 50g bacon; coaja de la 2 lamai; zeama de la o lamaie; 6 oua de prepelita; 6 graunti de usturoi; 100g smantana pentru gatit; 1lg amidon de porumb; 1 ardei iute; sare si piper roz.
Se taie somonul in patru bucati, se pune la macerat cu putina sare, 2 crengute de rozmarin, zeama de la jumatate de lamaie si 2 graunti de usturoi pentru 2-3 ore. Se scoate de la frigider si dupa ce ajunge la temperatura camerei se prajeste pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Se zdrobesc cateii de usturoi ramasi si se calesc in putin unt, se adauga spanacul si se prajeste pentru 3-4 minute. La final se amesteca cu coaja de la o lamaie.
Ouale de prepelita se prajesc in unt, trebuie sa ramana cu galbenusul moale.
Baconul se taie subtire si se prajeste in baie de ulei pana devine crocant.
Se pune smantana intr-un vas pe aragaz. Se lasa sa fiarba si se adauga zeama de la jumatate de lamaie, coaja de la o lamaie si sare. Se mai lasa sa clocoteasca putin si se adauga untul care a fost frecat cu amidonul. Se ia de pe aragaz cand incepe sa se ingroase.
Se pune sosul pe farfurie, se pune o bucata de somon, apoi spanac, inca o bucata de somon, spanac din nou, ouale, baconul si ardei iute taiat bastonase. La final se macina piper roz peste farfurie.
-250g somon file; 250g spanac congelat, 50g bacon; coaja de la 2 lamai; zeama de la o lamaie; 6 oua de prepelita; 6 graunti de usturoi; 100g smantana pentru gatit; 1lg amidon de porumb; 1 ardei iute; sare si piper roz.
Se taie somonul in patru bucati, se pune la macerat cu putina sare, 2 crengute de rozmarin, zeama de la jumatate de lamaie si 2 graunti de usturoi pentru 2-3 ore. Se scoate de la frigider si dupa ce ajunge la temperatura camerei se prajeste pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Se zdrobesc cateii de usturoi ramasi si se calesc in putin unt, se adauga spanacul si se prajeste pentru 3-4 minute. La final se amesteca cu coaja de la o lamaie.
Ouale de prepelita se prajesc in unt, trebuie sa ramana cu galbenusul moale.
Baconul se taie subtire si se prajeste in baie de ulei pana devine crocant.
Se pune smantana intr-un vas pe aragaz. Se lasa sa fiarba si se adauga zeama de la jumatate de lamaie, coaja de la o lamaie si sare. Se mai lasa sa clocoteasca putin si se adauga untul care a fost frecat cu amidonul. Se ia de pe aragaz cand incepe sa se ingroase.
Se pune sosul pe farfurie, se pune o bucata de somon, apoi spanac, inca o bucata de somon, spanac din nou, ouale, baconul si ardei iute taiat bastonase. La final se macina piper roz peste farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu