sâmbătă, 9 martie 2019

Creier de vițel cu carpaccio de sfeclă, piure de cartofi si vinegretă


Pregătire: 30 minute
Preparare: 20 minute
Cantitate: 4 porții
Dificultate: medie
Preț: 30 lei 

Ingrediente

Pentru creierul de vițel 
- 500gr creier vițel
- 3 fire ceapă verde
- 2 grăunți usturoi
 - sare, piper
- 30ml ulei de măsline
 Creierul se spală bine și se lasă la înmuiat în apă rece pentru1 oră, iar apoi se scurge. Se pune la fiert în apă cu un praf de sare pentru 5 minute. Se dă deoparte, se usucă și se curătă de pielițe. Apoi se taie bucăți mai mici și se prajesc în ulei de masline pentru câte 2 minute pe fiecare parte alături de usturoiul tocat mărunt. Se scot din tigaie și se presară cu ceapa verde tocată mărunt.


Pentru piureul de cartofi 
- 3 cartofi mari
- 30gr unt
- 30ml lapte
- sare
 Se spală cartofii, se curăță de coajă și se taie cuburi. Se pun la fiert, iar când se străpung ușor cu furculița se dau deoparte, se scurg și se pasează amestecându-se cu unt, lapte și sare până când consistența devine omogenă și cremoasă.
Pentru carpaccio-ul de sfeclă
- 1 sfeclă mare
- zeamă de lămâie
- 1 lgt pepperoncini
- sare 
- ulei de masline
 Se feliază sfecla foarte subțire cu ajutorul unui cuțit sau a unei mandoline. Se amestecă cu zeama de lămâie, un praf de sare, 1 linguriță pepperoncini și ulei de măsline. Se lasă la marinat cel puțin o oră.


Pentru vinegretă
- 2 lgt oțet
- 3 lgt ulei de măsline
- 1 lgt muștar
- 1 praf de sare
 Se dizolvă sarea in oțet, se adugă muștarul și se amestecă bine. Se aduagă apoi uleiul treptat amestecându-se încontinuu până când se omogenizează.

Servire 
 Se întinde o lingură de piure pe farfurie, se pun deasupra felii de sfeclă, iar apoi câteva bucăti de creier. Se stropește cu vinegreta și se servește imediat. 

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu