joi, 14 februarie 2019

Tartină cu creier de vițel, legume sote și omletă


Pregătire: 30 minute
Preparare: 20 minute
Cantitate: 4 porții
Dificultate: medie
Preț: 30 lei  

Ingrediente

Pentru creier/legume/omletă 
- 500gr creier vițel;
- 1 ceapă roșie mare;
- 1 roșie;
- 1 ardei capia;
- 2 ouă;
- 4 felii pâine;
- sare, piper;
- 50ml ulei de măsline;
- 1lgt zahăr brun;
- 2lgt otet balsamic.
 Creierul se spală bine și se lasă la înmuiat în apă rece pentru 2 ore după care se usucă cu ajutorul unor șervețele de hârtie. Ceapa, ardeiul capia și roșia se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se călește 2 minute ceapa, apoi se adaugă ardeiul, roșia, sare, zahărul, oțetul balsamic și se continuă gătirea pentru încă 2-3 minute. Se dau deoparte.
 Separat se încălzește uleiul rămas, se pune creierul tăiat în bucăți mai mici, 4-5 cm, presărate cu sare, și se prăjeșc pentru 2 minute pe fiecare parte. Apoi se dau la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru încă 5 minute.
 Se bat ouăle cu un praf de sare și unul de piper, se pun în tigaie în ulei de măsline încins și se gătesc ca o clătită, fără să se amestece. Când sunt gata, se lasă să se răcească și apoi se taie fâșii.
 
Pentru sos
- zeama de la 1 lămâie; 
- ½ legătură de pătrunjel tocat mărunt;
- 2 lg capere zdrobite;
- 30ml ulei de măsline.
Se amestecă toate ingredientele până când sosul devine omogen.

Servire

 Se pune în farfurie o felie de pâine prăjită peste care se pun în straturi legumele sote, omleta și apoi câteva bucăți de creier. Se stropește cu câteva linguri de sos.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu