Pregătire: 30 minute
Preparare: 20 minute
Cantitate: 4 porții
Preț: 70 lei
Dificultate: medie
Ingrediente și preparare
Pentru piure
- 1kg cartofi - 30gr unt - sare - 100 ml lapte vacă |
Se fierb cartofii întregi cu un praf de sare, când sunt fierți se scot și se lasă să se răcească puțin. Se curăță de coajă și se zdrobesc împreună cu untul, laptele și sarea până când consistența devine cremoasă.
|
- 800gr piepți interiori rață - 2 morcovi - 1 ceapă albă mare - ulei de măsline - 30gr unt - 2 grăunți usturoi - 8 frunze salvie - 2 lingurițe boia dulce - sare, piper - ¼ legatură pătrunjel proaspăt |
Se taie piepții de rață în bucăți de 2-3cm. Se toacă ceapa mărunt, morcovul cubulețe și se călesc în ulei de măsline. După 2 minute se adaugă usturoiul tocat foarte mărunt, iar după incă 4 minute se pun bucățile de rață, boiaua, salvia, pătrunjelul tocat, sarea, piperul și se continuă prăjirea pentru înca 3 minute.
|
Pentru plăcintă și servire
- 30g unt - 1 salată verde - ½ leg. ceapă verde - 1 leg. richichi - 1 castravete - 2 lg. ulei de măsline - 1 lg. oțet balsamic |
Se împarte rața în 2 vase termorezistente nu foarte înalte și se acoperă cu un strat de 3-4cm de piure. Se face un model cu ajutorul unei linguri sau a unei furculițe. Se topește puțin unt și se întinde deasupra piureului.
Se dau vasele cu plăcinta la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 15 minute ori până când piureul este bine rumenit.
Se lasă să se racească puțin, iar între timp se face o salată. Se taie felii și se servesc cât sunt încă calde alături de salata.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu