Preparare: 30 minute
Cantitate: 3 porții
Preț: 75 lei
Dificultate: medie
Ingrediente
Preparare scoici Saint Jacques
- 6 scoici Saint Jacques; - 30 gr unt; - ulei de măsline; - sare, piper |
Se topește untul într-o tigaie la foc mic, se adaugă uleiul de măsline. Se asezonează scoicile cu sare, piper, iar apoi se se gătesc în untul topit pentru 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe șervetele absorbante și se păstrează la cald.
|
Prepare scoici
- 400 g jumătați de scoici (15 buc); - ulei de măsline; - 2 grăunți de usturoi; - 70 ml vin roze; - sare, piper |
Se spală scoicile și scurg. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă scoicile cu cochilia în partea de jos, după 1 minut se întorc, se adaugă vinul și se gătesc pentru încă 2 minute.
|
Preparare sparanghel
- 300g sparanghel; - 30 gr unt; - 2 grăunți usturoi; - ulei de măsline; - sare |
Se pune untul într-o tigaie la foc mic, se adaugă ulei de măsline, sare, usturoi și sparanghelul. Se gătește 3-4 minute până când începe să se înmoaie. Se taie în bucăți de 3-4 cm lungime și se dă deoparte.
|
Preparare cartofi
- 300 g cartofi noi; - 2 lg. boia dulce; - ulei de măsline; - sare |
Se taie cartofii felii foarte subțiri cu ajutorul unui cuțit sau o mandolină. Se spală după ce au fost feliați, se usucă, presară cu sare, boia dulce, ulei de măsline și se întind pe hârtie de copt într-o tavă întinsă. Se dau la cuptor la 225 °C până când devin rumeni și crocanți.
|
Preparare cremă de avocado
- 2 avocado coapte; - 3 grăunți usturoi; - 2 lime; - sare |
Se amestecă toate ingredientele într-un blender până când consistența devine cremoasă.
|
Servire
Se folosesc farfurii întinse. Se pun câte 2 linguri din crema de
avocado, în jurul ei se pun câte 2 scoici Saint Jaques, 5 scoici cu cochilie și câte un sfert din cantitatea de sparanghel. Se adaugă chipsurile de cartofi, se stropește
cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu