Pentru orez:
-375g orez pentru risotto (carnaroli sau arborio) - 5 lei;
-100 ml vin alb - 2 lei;
-50g parmezan - 4 lei;
-2 cepe medii - 0.5 lei;
-1 l supa legume - 2 lei;
-2 lg ulei;
-sare.
Pentru creveti:
-400g creveti - 30 lei;
-3 graunti usturoi;
-3lg ulei de masline;
-sare.
Pentru pesto:
-50g busuioc - 6 lei;
-50g parmezan - 4 lei;
-1 leg patrunjel - 1 leu;
-4 graunti usturoi;
-100 ml ulei de masline extra virgin;
-50 g caju - 3 lei;
-sare;
-2 lg zeama de lamaie.
Se incepe cu prepararea pesto-ului. Se pun toate ingredientele pentru pesto intr-un blender, mai putin uleiul, si se mixeaza bine. Se adauga uleiul treptat pana cand incepe sa se omogenizeze. Se acopera si se pastraza in frigider pana cand orezul este gata.
Pentru creveti - se incalzeste uleiul la foc mic. Se pune usturoiul tocat marunt si se prajeste pentru 1 minut. Se adauga crevetii si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu