-500g ficatei pui - 7 lei;
-3 cepe rosii - 1 leu;
-4 ardei grasi rosii - 3 lei;
-1 leg. ceapa - 1 leu tocata marunt;
-1/2 leg. patrunjel - 0,5 lei tocat marunt;
-50g unt - 1,5 lei;
-1 capatana usturoi - 0,5 lei;
-1 ardei iute - 0,5 lei taiat rondele;
-2 lg. otet balsamic;
-200g malai - 1 leu;
-1/2 lg zahar;
-3 fire cimbru;
-ulei de masline;
-sare.
Pentru ficatei
Se spala ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas cu apa rece pentru 30 de minute. Se gatesc pentru 10 minute la abur alaturi de 3 graunti de usturoi si un fir de cimbru. Se scot pe servetele, se presara cu sare si se lasa sa se usuce. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga 3 graunti de usturoi feliati subtire si cimbrul ramas. Se adauga si ficateii si se gatesc la foc mic pentru 3 minute.
Ardeii copti
Se coc ardeii, se curata de coaja si seminte, se taie foarte marunt si se stropesc cu putin otet balsamic si un praf de sare.
Pentru ceapa
Se taie ceapa juliene, se presara cu sare si se prajeste in putin ulei de masline pentru 4-5 minute, la foc mic. Cu un minut inainte sa se ia de pe aragaz se adauga zaharul si 2 lg. otet.
Pentru mamaliga
Se prepara o mamaliga nu foarte tare si se pune in forme circulare (sau un vas drept cu o inaltime de 6-7 cm). Se lasa sa se raceasca, se scoate din forme si se taie in discuri de 3 cm grosime.
Pentur servire
Se incalzesc discurile de mamaliga in caz ca s-au racit. Se pune pe farfurie un disc, deasupra se pun 2 linguri de ardei copti, se pune inca un disc, iar deasupra ceapa, ficateii, ceapa, patrunjelul si ardeiul iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu