duminică, 4 septembrie 2016

Paste cu ansoa si capere


Ingrediente pentru 4 portii - pret total 30 lei/7.5 lei per portie:
-400g spaghete - 4 lei;
-300g rosii cherry taiate jumatati - 3 lei;
-100g ansoa - 10 lei ;
-100g parmezan - 10 lei;
-4lg capere - 0,5lei;
-1leg patrunjel tocata marunt- 1leu;
-3 chili uscati;
-1 felie de paine;
-5 graunti usturoi;
-1 lamaie - 1 leu;
-2 lg ulei masline;
-1lg piper;
-1lg sare.

 Se fierb pastele cu un praf de sare. Se scurg de apa, se amesteca cu putin ulei de masline si se  acopera cu un capac.

 Se incalzeste uleiul de masline. Se adauga 3 graunti de usturoi tocati marunt, ardeiul iute rupt bucati mici si fileurile de ansoa (optional se poate adauga si uleiul in care a stat ansoaul). Se prajesc la foc mediu pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca, iar ansoaul incepe sa se rupa in bucati foarte mici. In acest moment se adauga rosiile, caperele si un praf de piper. Se continua prajirea pana cand rosiile incep sa se inmoaie, circa 3 minute. Se opreste focul. Se adauga spaghetele, jumatate din legatura de patrunjel si zeama de la jumatate de lamaie (daca nu s-a folosit uleiul din borcanul pestelui, se adauga putin din apa in care au fiert pastele). Se amesteca cu grija, astfel incat sa nu se rupa spaghetele, pana cand sunt acoperite cu sosul din tigaie.


 Se prajeste felia de paine. Se rupe bucati si se pune intr-un blender alaturi de usturoiul ramas si jumatate din cantitatea de parmezan. Se mixeaza pana cand painea se faramiteaza.

 Se pun pastele pe 4 farfurii. Se presara cu firimiturile de paine, patrunjel, coaja de lamaie data pe razatoare si extra parmezan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu