luni, 22 februarie 2016

Supa cu creveti, cocos si lemongrass (Tom Kha Gai)



Ingrediente pentru pentru 6 portii - 64 lei total/ 10 lei portia



-600g creveti, 24 bucati - 30 lei;
-500g ciuperci taiate fasii - 6 lei;
-30g ciuperci shiitake deshidratate taiate fasii - 3lei;
-4 rosii taiate felii- 2lei;
-4 cepe taiate bucati mari - 1leu;
-3 lime - 3lei;
-2 ardei iuti -1 leu;
-1 bucata ghimbir - 1leu;
-500ml lapte cocos - 10 lei;
-1 legatura coriandru - 2 lei;
-2 lingurite lemongrass - 0.5 lei;
-1 lingurita pasta galangal - 0,25 lei;
-1 lingurita sos chili - 0,25 lei;
-30g sos peste - 0,5 lei;
-5 frunze lime;
-2 litri supa legume - 2lei;
-2 lg zahar.





 Se pun ciupercile shiitake la inmuiat in apa calda cu 2 ore inainte de folosire.

 Se incalzeste supa de legume, se adauga in ea ghimbirul dat pe razatoare, frunzele de lime si lemongrass-ul. Se fierbe la foc mic 10 minute. Se strecoara apoi si se pune din nou la fiert.












 Se adauga ceapa, ardeiul iute, sosul de chili si pasta de galangal si se fierbe pentru 5 minute. Se adauga laptele de cocos si ciupercile si se continua fierberea pentru inca 5 minute dupa care se adauga crevetii, decorticati in prealabil, rosiile, sosul de peste si zaharul. Se fierbe pentru inca 5 minute pana cand se gatesc crevetii. Se opreste focul si se adauga zeama lime-urilor, treptat, pana cand se ajunge la acreala dorita. Daca mai este nevoie de sare se mai pune putin sos de peste.

 Se toaca coriandrul si se adauga in supa inainte de servire. Se serveste supa calda stropita cu zeama proaspata de lime. Optional se poate servi alaturi de orez sau taitei.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu