Pentru prepelite:
-6 prepelite, 800g - 40 lei;
-800g untura de rata - 10 lei;
-5g rozmarin;
-1 capatana usturoi -1 leu;
-sare si piper.
Pentru tagliatelle:
-500g tagliatelle 6 lei;
-un strop de ulei de masline;
-sare.
Pentru sosul pesto:
-50g parmezan - 3 lei ;
-30g fistic fara coaja- 4 lei;
-30g busuioc - 5 lei;
-10g rozmarin - 2 lei;
-3 graunti usturoi curatati;
-30 ml ulei de masline - 2 lei;
-sare si piper.
Prepelitele confiate:
Se spala prepelitele si apoi se usuca cu servetele absorbante. Se freaca cu sare si piper si se pun intr-o oala din lut care se poate baga la cuptor (se poate inlocui cu orice oala care are capac si se poate baga la cuptor). Se pune deasupra untura, capatana de usturoi taiata pe jumatate si rozmarinul. Se acopera cu capacul si se da la cuptor. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 150°C. Se tine in cuptor pentru 2 ore. Daca untura nu le acopera, dupa o ora se scot si se stropesc cu untura topita.
Se scot de la cuptor si se muta intr-o tava termorezistenta. Se stropesc din nou cu untura. Se creste temperatura cuptorului la 250°C si se introduc din nou in cuptor. Se tin pentru 4 minute in cuptor, intorcandu-se la jumatatea timpului, pana cand se rumenesc bine.
Tagilatellele:
Cand se scot prepelitele pentru prima oara de la cuptor, se pune o oala cu apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand apa clocoteste se adauga tagliatellele si se fierb cat timp scrie pe ambalaj. Cand sunt fierte se scurg de apa si se amesteca cu uleiul de masline.
Sosul pesto:
Se pun toate ingredientele intr-un blender. Se amesteca pentru 30 de secunde si apoi se adauga uleiul de masline. Se continua amestecarea pentru inca 30 de secunde pana cand se omogenizeaza.
Se pune o portie de tagliatelle pe farfurie. Se taie pulpele prepelitelor. Se scot pieptii de pe carcasa si se aseaza langa paste, alaturi de pulpele taiate anterior. Se stropeste totul cu sosul pesto si se presara cu piper macinat. Se serveste alaturi de un pahar cu vin alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu