duminică, 24 ianuarie 2016

Chiftele de vita si sos de rosii cu mozzarella


Ingrediente pentru 6 portii. Pret total 50 lei/ pret portie 8 lei.

Pentru chiftele:
-1kg pulpa de vita - 25 lei;
-1 ou - 0.5 lei;
-200g pesmet;
-150g rosii uscate in ulei tocate marunt -2lei;
-100g parmezan dat pe razatoare - 5 lei;
-6 graunti de usturoi zdrobiti - 0,5 lei;
-2 lg ulei de masline (se poate folosi cel din borcanul rosiilor);
-1/2 leg patrunjel tocat- 0,5 lei;
-o mana frunze busuioc taiat marunt;
-sare si piper;
-ulei pentru prajit - 2 lei.

Pentru sos:
-500g sos de rosii - 5 lei;                                                    Pentru servire:
-1 ceapa rosie tocata marunt;                                             -500g spaghete fierte- 5 lei;
-50g rosii uscate tocate marunt -0,5 lei;                            -cateva frunze de busuioc.
-200g mozzarella rupta bucatele- 6 lei;
-2 lg ulei de masline;
-sare si piper;

 Se toaca carnea de vita in robotul de bucatarie sau se da prin masina de tocat. Se amesteca cu oul, pesmetul, rosiile, parmezanul, usturoiul, uleiul, patrunjelul, busuiocul, sare si piper. Se modeleaza 15-20 chiftetele din aceasta compozitie.


 Se incalzeste intr-o tigaie uleiul la foc mediu. Se gatesc chiftelele in ulei pentru 4 minute, intorcandu-se dupa 2 minute pe cealalta parte. Se scot pe servetele absorbante sau un prosop de bucatarie pentru a se inlatura uleiul in exces.


 Pentru sos se incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Se adauga ceapa rosie si rosiile tocate. Se prajesc la foc mediu pentru 3 minute, moment in care se adauga sosul de rosii, sare si piper. Se gateste, amestecand din cand in cand, pentru 2 minute. Se adauga chiftelele, se da focul la minim, si se gateste inca 10 minute pana cand sosul se ingroasa. La final se presara deasupra bucatile de mozzarella, se acopera cu un capac, se opreste focul si se lasa cateva minute pana cand mozzarella se topeste. Daca tigaia se poate baga la cuptor (are maner din metal sau detasabil) se gateste inca 3-4 minute la cuptor pe functia grill.


 Se pun spaghetele in farfurii, iar deasupra cateva chiftele cu sos. Pentru o nota de prospetime se presara la final cu putin piper proaspat macinat si frunze de busuioc proaspat. Un pahar de vin rosu sec, trebuie sa existe langa acest preparat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu