Ingrediente:
-400g spanac congelat (se poate folosi si proaspat);
-300g spaghete;
-100g parmezan ras;
-1 ceapa mica tocata marunt;
-3 graunti usturoi zdrobiti;
-8 frunze salvie taiate marunt;
-1/2 nucsoara rasa;
-50g unt;
-2 lg ulei masline;
-sare si piper.
Se decongeleaza spanacul si se pune la scurs.
Intr-o tigaie se topeste jumatate din unt in uleiul de masline. Se adauga ceapa, usturoiul si se prajesc 2 minute. Se adauga spanacul si salvia. Se mai prajeste 3-4 minute la foc mediu, se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc si cu ajutorul unui blender se mixeaza bine, pana se obtine o pasta.
Intre timp se fierb spaghetele in apa cu sare, dupa cum scrie pe ambalaj. Se scurg de apa si se adauga peste ele untul ramas.
Se adauga spanacul, se amesteca bine si se serveste imediat cu mult parmezan ras deasupra.
-400g spanac congelat (se poate folosi si proaspat);
-300g spaghete;
-100g parmezan ras;
-1 ceapa mica tocata marunt;
-3 graunti usturoi zdrobiti;
-8 frunze salvie taiate marunt;
-1/2 nucsoara rasa;
-50g unt;
-2 lg ulei masline;
-sare si piper.
Se decongeleaza spanacul si se pune la scurs.
Intr-o tigaie se topeste jumatate din unt in uleiul de masline. Se adauga ceapa, usturoiul si se prajesc 2 minute. Se adauga spanacul si salvia. Se mai prajeste 3-4 minute la foc mediu, se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc si cu ajutorul unui blender se mixeaza bine, pana se obtine o pasta.
Intre timp se fierb spaghetele in apa cu sare, dupa cum scrie pe ambalaj. Se scurg de apa si se adauga peste ele untul ramas.
Se adauga spanacul, se amesteca bine si se serveste imediat cu mult parmezan ras deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu