Ingrediente:
-2 sfecle mari curatate si taiate cubulete;
-3 cepe taiate marunt;
-4 graunti usturoi zdrobiti;
-4 linguri ghimbir ras;
-200 ml lapte de cocos;
-ulei masline;
-1-1,5 litri supa de legume;
-sare si piper.
Intr-o oala mare se incinge uleiul. Se caleste ceapa 3 minute, se adauga usturoiul si ghimbirul, se gateste, amestecand frecvent, inca 3 minute. Se adauga sfecla si 1 litru de supa de legume; se da in clocot, apoi se reduce focul si se fierbe pana cand sfecla se patrunde usor cu furculita, aproximativ 30 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical se mixeaza supa pana cand se omogenizeaza. Se mai adauga din supa de legume ramasa, pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga laptele de cocos, sare si piper.
Se garniseste cu patrunjel si se serveste cu paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu