vineri, 14 februarie 2014

Somon teriyaki cu fasole verde si orez


Ingrediente pentru 2 portii:

-400g somon file taiat in fasii de 5cm;
-400g fasole verde congelata;
-150g orez;
-2 graunti usturoi;
-1 lg ghimbir ras;
-4 lg sos soia;
-2 lg vin de orez;
-1 lg zahar;
-2 lg ulei vegetal;
-1 lg amidon de porumb;
-30g unt;
-2 lg susan prajit;
-1 lg sare.

 Se calesc intr-o tigaie usturoiul si ghimbirul pentru un minut. Se adauga sosul de soia si vinul de orez. Se fierbe pana cand scade la jumatate. Se adauga un praf de sare si zaharul. Cand zaharul se dizolva se da deoparte. Se trece printr-o strecuratoare fina. Cu jumatate din cantitate se stropeste somonul si se lasa la macerat pentru o ora, iar restul se pastreaza pentru mai tarziu.

 Intre timp se fierbe mazarea pentru 10 minute in apa cu sare si se pune la scurs. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga mazarea pentru un minut, se asezoneaza cu sare si se da deoparte.

 Se fierbe si orezul in apa cu sare dupa cum scrie pe ambalaj.

 Dupa ce trece ora rezervata macerarii, pestele se prajeste in uleiul ramas pentru 4 minute pe fiecare parte.

 Se incalzeste sosul ramas si se adauga peste el amidonul carea fost dizolvat in putina apa. Se ia de pe foc imediat cand se ingroasa.

 Se aseaza mazarea si orezul pe o farfurie, deasupra se pun fileurile peste care se mai adauga putin sos ingrosat. Se presara susanul si se serveste imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu