Ingrediente pentru 2 portii:
-2 pulpe de rata;
-2 tije telina taiate rondele;
-1 conserva rosii intregi;
-2 linguri sos concentrat de rosii;
-1 ceapa potrivita tocata marunt;
-3 graunti usturoi tocati marunt;
-1/4 leg patrunjel;
-200 mil vin rosu sec;
-1 lg oregano;
-1 lg cimbru;
-2 lg sare;
-1 lg piper;
-30g unt;
-2 lg ulei masline;
-30g parmezan;
-200g paste.
Se freaca cu sare pulpele de rata. Se pun intr-un vas termorezistent cu capac, se stropesc cu uleiul de masline si se dau la cuptor la 180˚C pentru 1 ora. Se scoate capacul si se mai lasa inca 20 min. Se scot de la cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Se scoate carnea de pe oase cu ajutorul unei furculite si se da deoparte.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie si se calesc tijele de telina, ceapa si usturoiul pana cand se inmoaie putin. Se adauga sosul de rosii si se gateste pentru 2 minute la foc mediu.
Se adauga oregano, cimbrul si vinul, se da focul mare. Se reduce la jumatate si se adauga rosiile si carnea de rata. Se da focul mic si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se fierb pastele in apa cu sare si se amesteca cu sosul obtinut anterior.
Se servesc calde, cu parmezan ras si patrunjel tocat.
-2 pulpe de rata;
-2 tije telina taiate rondele;
-1 conserva rosii intregi;
-2 linguri sos concentrat de rosii;
-1 ceapa potrivita tocata marunt;
-3 graunti usturoi tocati marunt;
-1/4 leg patrunjel;
-200 mil vin rosu sec;
-1 lg oregano;
-1 lg cimbru;
-2 lg sare;
-1 lg piper;
-30g unt;
-2 lg ulei masline;
-30g parmezan;
-200g paste.
Se freaca cu sare pulpele de rata. Se pun intr-un vas termorezistent cu capac, se stropesc cu uleiul de masline si se dau la cuptor la 180˚C pentru 1 ora. Se scoate capacul si se mai lasa inca 20 min. Se scot de la cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Se scoate carnea de pe oase cu ajutorul unei furculite si se da deoparte.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie si se calesc tijele de telina, ceapa si usturoiul pana cand se inmoaie putin. Se adauga sosul de rosii si se gateste pentru 2 minute la foc mediu.
Se adauga oregano, cimbrul si vinul, se da focul mare. Se reduce la jumatate si se adauga rosiile si carnea de rata. Se da focul mic si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se fierb pastele in apa cu sare si se amesteca cu sosul obtinut anterior.
Se servesc calde, cu parmezan ras si patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu