Ingrediente:
-2 avocado coapte;
-1 lime;
-1/2 ardei iute curatat de seminte si tocat marunt;
-1/2 ceapa rosie tocata marunt;
-5 rosii cherry sau 2 rosii nu foarte mari;
-5 graunti de usturoi zdrobiti;
-1/4 leg patrunjel tocat marunt;
-1 lg sare;
-1/2 lg piper.
Guacamole este un sos bazat pe avocado si isi are originea in Mexic. A fost facut de azteci la sfarsitul secolului 16. Numele provine dintr-un dialect Aztec, care se traduce "sos de avocado". Este folosit si in bucataria moderna, dar cu suplimente ca: rosii, ceapa, usturoi, iaurt, chili.
Se taie avocado in 2, pe lungime. Se scot samburii si se curata de coaja, apoi se taie in cubulete. Se spala lime-ul bine cu apa calda si se rade coaja peste avocado. Se stoarce si se pune si zeama.
Se amesteca in compozitie ceapa, usturoiul, ardeiul iute, patrunjelul, sarea si piperul. Se paseaza totul cu ajutorul unui blender manual, dar nu prea tare.
Se spala rosiile, se scot samburii si se toaca fin. Se amesteca cu compozitia obtinuta anterior. Se gusta si se asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu