marți, 18 februarie 2014

Calmar cu conopida glazurata cu miere si lamaie

Ingrediente:
-1kg calmari proaspeti;
-1 conopida medie, de aprox. 1 kg;
-zeama de la 1/4 lamaie;
-1/4 leg. patrunjel tocat marunt;
-2 lg miere;
-5 graunti usturoi zdrobiti;
-2 ardei chili maruntiti;
-30g unt;
-1 lg coriandru macinat;
-2 lg sos soia;
-ulei de masline;
-piper roz;
-sare.

 Se curata, spala si taie in bucati mai mici calmarii. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc putin usturoiul si ardeiul chili. Se adauga si calmarii si se prajesc 3-4 minute, in ultimul minut de prajire se adauga sosul de soia. Se amesteca cu patrunjelul  si se dau deoparte.

 Se spala conopida si se rupe in buchetele. Se freaca cu sare si se stropeste cu ulei de masline. Se da la cuptor la 180°C pentru 15-20 min, pana cand se rumeneste.
 Intre timp se topeste untul intr-o tigaie, se adauga coriandrul, mierea, zeama de lamaie si putina sare. Se fierbe la foc mic pana cand scade putin. Se adauga conopida si se mai gateste inca 5 minute. Se amesteca cu calmarii si se presara cu putin piper roz macinat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu