vineri, 16 martie 2012

Farfalle cu creveti si pesto de rucola

 Pesto este un sos cu origine in Genoa si este facut dupa reteta traditionala din busuioc, usturoi, seminte de pin, parmezan si ulei de masline. Cum pesto este un termen generic pentru tot ce este facut prin zdrobire, exista o mare varietate de retete.
 Eu m-am hoatarat aspura unui pesto facut din rucola.
 Ingrediente:
-400g farfalle;
-400g creveti;
-200g rosii cherry;
-4 graunti usturoi;
-130g rucola;
-50g parmezan;
-6 linguri ulei;
-sare si piper dupa gust.
 Se spala si zvanta rucola, se zdrobeste usturoiul si se paseaza impreuna in blender. Se adauga parmezanul ras, sarea si piperul si se toarna cate putin trei linguri de ulei. Se amesteca bine si sosul este gata.
 Pastele se fierb dupa cum scrie pe ambalaj si se pun la scurs.
 Se calesc crevetii in restul de ulei, cand sunt gata se adauga peste pastele si sosul. Se mai tine doua minute pe aragaz la foc mic si la final se adauga si rosiile taiate in sferturi si cateva frunze de rucola.

 Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu