duminică, 19 martie 2017

Risotto cu urzici si branza de capra


Ingrediente pentru 8 portii:
-1kg urzici – 12lei;
-450gr orez Arborio- 5lei;
-150gr unt – 2lei;
-150gr branza proaspata de capra – 8.5lei;
-100 gr parmezan – 8lei;
-4 salote – 1leu;
-100ml vin alb sec – 2.5lei;
-20 oua prepelita – 8lei;
-2.5l supa de legume – 2lei;
-sare si piper;
-ulei de masline.

Mod de preparare:
 Se curata si spala urzicile. Se fierbe supa de legume si se oparesc urzicile in ea pentru 3 minute. Se scot si se pun la scurs. Dupa cateva minute se pun intr-un blender cu jumatate din cantitatea de unt, sare si piper. Se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena. Se poate adauga putina supa pentru a se obtine consistenta dorita.

 Se taie ceapa foarte marunt si se caleste intr-o tigaie mare in uleiul de masline pentru 2 minute. Se adauga orezul, sare si piper, se amesteca si se continua gatirea pentru inca 2 minute. In acest moment, se pune vinul. Cand se evapora/este absorbit in totalitate se incepe adaugarea supei, cate un polonic o data. Se amesteca frecvent si se tine focul la minim. 
 Dupa 15-18 minute se gusta, daca este aproape gata se pune parmezanul, dat pe razatoare, branza de capra, untul ramas si crema de urzici. Daca nu este suficient de cremos, se completeaza cu inca un polonic de supa.  
 Se poseaza ouale si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a se scurge de apa. 
 Se pune cate o portie de risotto in farfurii, iar deasupra se pune cate un ou si se presara cu bucati de parmezan si piper roz. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu