joi, 28 aprilie 2016

Tort cu branza dulce si capsune



Ingrediente pentru 12 portii - 35 lei total sau 3 lei portia

Pentru blat:
-400g biscuiti digestivi - 4 lei;
-200g unt - 6 lei.

Pentru crema de branza:
-800g branza proaspata - 16 lei;
-400g capsune - 3 lei;
-200g smantana dulce - 4 lei;
-200g zahar
-2 pliculete gelatina -2 lei;

Pentru servire:
-100g frisca;
-frunzulite de menta.

 Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii zdrobiti. Se pune compozitia in strat uniform intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Se pune in frigider pana cand este gata crema de branza.











 Se topeste gelatina urmand instructiunile de pe ambalaj.
 Se pune branza, smantana, capsunele si zaharul intr-un blender si mixeaza bine. La final se adauga gelatina si se mixeaza din nou pana cand se incorporeaza.

 Se scoate forma de tort din frigider si se toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Se da din nou la frigider si se lasa cateva ore sa se intareasca, preferabil peste noapte. Dupa acest timp, se scoate tortul din forma si se decoreaza cu frisca, bucati de capsune si frunze de menta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu