marți, 10 mai 2016

Spaghetti alla carbonara


Carbonara este un preparat Italienesc cu paste (originar din Roma) cu ingrediente de baza oua, branza (parmezan sau pecorino), bacon (pancetta sau guanciale) si piper. Spaghetele sunt cele mai folosite paste, dar sunt intalnite si fettuccine, rigatoni, linguine, sau bucation.

Ingrediente pentru 4 portii, pret total 30lei/ pret portie 7.5 lei

-400g spaghete - 5 lei;
-200g pancetta taiata bucati mici - 15 lei;
-4 galbenusuri - 2 lei;
-100g parmezan - 7 lei;
-3 graunti usturoi tocati marunt- 0,5 lei;
-2 lg ulei de masline;
-1 lg sare;
-1 lg piper.

Se fierb pastele in apa cu sare cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj.

Se bat galbenusurile si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga jumatate din cantitatea de parmezan, iar restul se pastreaza pentru servire.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si pancetta. Se prajesc pentru 2-3 minute la foc mediu pana cand pancetta incepe sa se rumeneasca.
Se scurg pastele de apa cand sunt gata si se adauga in tigaia cu pancetta. Se opreste focul si se adauga mixul de ou si se amesteca. Cand se adauga ouale, spaghetele trebuie sa fie calde, astfel ca oul sa se poata gati. Focul trebuie oprit ca gatirea sa nu fie foarte rapida si sa capete consistenta/gustul unei omlete. Ca sosul sa devina mai cremos, se poate adauga putin din apa in care au fiert pastele, .


Se servesc imediat presarate cu parmezanul ramas si piper proaspat macinat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu