Hummus este o pasta/sos (din bucataria araba) in care se poate inmuia paine/lipie sau care se poate intinde pe paine/lipie. Este facuta de obicei din naut pasat, tahini, ulei de masline, usturoi si sare. Cuvantul "hummus" este cuvantul arab pentru naut.
Ingrediente pentru 4 portii - total 9 lei/pret portie ≈ 2 lei.
-250g naut uscat sau 500g naut la conserva - 4 lei;
-250g sfecla rosie fiarta 0,5 lei;
-4 graunti usturoi;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-1 lg pasta susan (tahini) - 1 leu;
-1 lg boia dulce;
-1/2 lg chimen;
-30g ulei masline -1 leu;
-1 leg patrunjel -1 leu;
-1/2 lg sare;
-1/2 lg piper.
Se fierbe nautul pentru 1,5h (dupa ce a fost tinut in apa peste noapte) la foc mediu, intr-un vas acoperit. Se pastreaza putin din lichidul ramas dupa fierbere.
Se pune in blender nautul si restul ingredientelor, cu exceptia uleiului. Se incepe amestecarea si se adauga treptat uleiul, apoi din apa ramasa la fierbere pana cand se obtine o crema fina, dar consistenta. Se gusta si se mai adauga dupa nevoie sare, piper sau zeama de lamaie.
Se serveste intins pe lipie sau paine prajita, presarat cu patrunjel tocat si stropit cu ulei de masline.
.
Ingrediente pentru 4 portii - total 9 lei/pret portie ≈ 2 lei.
-250g naut uscat sau 500g naut la conserva - 4 lei;
-250g sfecla rosie fiarta 0,5 lei;
-4 graunti usturoi;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-1 lg pasta susan (tahini) - 1 leu;
-1 lg boia dulce;
-1/2 lg chimen;
-30g ulei masline -1 leu;
-1 leg patrunjel -1 leu;
-1/2 lg sare;
-1/2 lg piper.
Se fierbe nautul pentru 1,5h (dupa ce a fost tinut in apa peste noapte) la foc mediu, intr-un vas acoperit. Se pastreaza putin din lichidul ramas dupa fierbere.
Se pune in blender nautul si restul ingredientelor, cu exceptia uleiului. Se incepe amestecarea si se adauga treptat uleiul, apoi din apa ramasa la fierbere pana cand se obtine o crema fina, dar consistenta. Se gusta si se mai adauga dupa nevoie sare, piper sau zeama de lamaie.
Se serveste intins pe lipie sau paine prajita, presarat cu patrunjel tocat si stropit cu ulei de masline.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu