Ingrediente pentru 4 portii - 16 lei/ pret portie 4 lei.
-250g naut uscat sau 500g naut la conserva - 4 lei;
-30g busuioc - 5 lei;
-100g rosii uscate cu cateva linguri din uleiul din borcan - 2 lei;
-50g parmezan - 3 lei;
-4 graunti usturoi;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-1 lg pasta susan (tahini) - 1 leu;
-1/2 lg ardei cipotle macinat;
-30g ulei masline -1 leu ;
-1/2 lg sare;
-1/2 lg piper.
Se fierbe nautul pentru 1,5h (dupa ce a fost tinut in apa peste noapte) la foc mediu, intr-un vas acoperit. Se pastreaza putin din lichidul ramas dupa fierbere.
Se pune in blender nautul si restul ingredientelor, cu exceptia uleiului. Se incepe amestecarea si se adauga treptat uleiul, apoi din apa ramasa la fierbere pana cand se obtine o crema fina, dar consistenta. Se gusta si se mai adauga dupa nevoie sare, piper sau zeama de lamaie.
Se serveste intins pe lipie sau paine prajita, presarat cu bucatele de rosii uscate si busuioc tocat.
-250g naut uscat sau 500g naut la conserva - 4 lei;
-30g busuioc - 5 lei;
-100g rosii uscate cu cateva linguri din uleiul din borcan - 2 lei;
-50g parmezan - 3 lei;
-4 graunti usturoi;
-zeama de la 1/2 lamaie;
-1 lg pasta susan (tahini) - 1 leu;
-1/2 lg ardei cipotle macinat;
-30g ulei masline -1 leu ;
-1/2 lg sare;
-1/2 lg piper.
Se fierbe nautul pentru 1,5h (dupa ce a fost tinut in apa peste noapte) la foc mediu, intr-un vas acoperit. Se pastreaza putin din lichidul ramas dupa fierbere.
Se pune in blender nautul si restul ingredientelor, cu exceptia uleiului. Se incepe amestecarea si se adauga treptat uleiul, apoi din apa ramasa la fierbere pana cand se obtine o crema fina, dar consistenta. Se gusta si se mai adauga dupa nevoie sare, piper sau zeama de lamaie.
Se serveste intins pe lipie sau paine prajita, presarat cu bucatele de rosii uscate si busuioc tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu