miercuri, 6 august 2014

Sos de rosii cu ardei copti


Ingrediente:
-2 kg rosii;
-1kg ardei capia;
-1 kg ardei gras verde;
-3 cepe;
-2 lg ulei masline;
-1 capatana usturoi;
-2 lg cimbru tocat marunt;
-2 lg busuioc tocat marunt;
-sare si piper.


 Se coc ardeii pe aragaz, cuptor sau gratar. Se lasa sa se raceasca putin si se curata de pielita arsa, fara a se curata semintele si inlatura coditele.

 Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cubulete.

 Se curata cepele de coaja si se taie marunt. Se calesc in uleiul incins pentru 10 minute la foc mic, apoi se adauga usturoiul tocat marunt, cimbrul, busuiocul, rosiile, sare si piper. Se mareste focul la mediu si se fierbe pentru 20 minute. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga si ardeii copti pentru a-si lasa aroma in sos. Se gusta si se mai adauga sare si piper daca este nevoie.

 Se poate servi rece sau cald, alaturi de paine proaspata, branza si mujdei de usturoi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu