Ingrediente:
-2 kg dovlecei taiati bastonase;
-2 cepe mari taiate marunt;
-4 oua;
-5 graunti usturoi zdrobiti;
-200 g mozzarella taiata cubulete;
-500-700g pesmet;
-3 lg ulei masline;
-ulei floarea soarelui;
-sare si piper;
-sos de usturoi pentru servire.
Se caleste ceapa 3-4 minute intr-un vas in uleiul de masline, apoi se adauga dovleceii. Se acopera vasul si se prajesc pana cand se inmoaie dovleceii. Se amesteca frecvent, si daca este nevoie se poate adauga putina apa.
Se lasa sa se raceasca si se paseaza cu mixer-ul. Se adauga oul, pesmetul, usturoiul, sare si piper si se amesteca bine. Daca compozitia este prea moale se mai adauga pesmet, pana devine ferma.
Se formeaza bilute din compozitie si se pune la mijloc un cubulet de mozzarella. Li se da o forma rotunda si se trec prin pesmet.
Se prajesc in baie de ulei si se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc calde alaturi de un sos cremos de usturoi.
-2 kg dovlecei taiati bastonase;
-2 cepe mari taiate marunt;
-4 oua;
-5 graunti usturoi zdrobiti;
-200 g mozzarella taiata cubulete;
-500-700g pesmet;
-3 lg ulei masline;
-ulei floarea soarelui;
-sare si piper;
-sos de usturoi pentru servire.
Se caleste ceapa 3-4 minute intr-un vas in uleiul de masline, apoi se adauga dovleceii. Se acopera vasul si se prajesc pana cand se inmoaie dovleceii. Se amesteca frecvent, si daca este nevoie se poate adauga putina apa.
Se lasa sa se raceasca si se paseaza cu mixer-ul. Se adauga oul, pesmetul, usturoiul, sare si piper si se amesteca bine. Daca compozitia este prea moale se mai adauga pesmet, pana devine ferma.
Se formeaza bilute din compozitie si se pune la mijloc un cubulet de mozzarella. Li se da o forma rotunda si se trec prin pesmet.
Se prajesc in baie de ulei si se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc calde alaturi de un sos cremos de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu