Ingrediente:
-500 g creveti;
-300g orez pentru risotto;
-100g somon afumat taiat cubulete mici;
-2 cepe taiate marunt;
-1,5 litri supa legume (preferabil cand se face supa sa se fiarba alaturi de legume cateva carapace de creveti, pentru o aroma mai intensa);
-1 mana busuioc, cimbru si oregano tocate marunt;
-30g parmezan;
-150 ml vin alb sec;
-100g sare grunjoasa;
-ulei de masline;
-sare si piper.
Intr-o tigaie adanca la foc mic, se adauga untul si putin ulei de masline. Se adauga ceapa si ierburile aromatice si se lasa pana cand ceapa devine translucida. Se adauga orezul si somonul si se prajeste cateva minute, se adauga vinul si se gateste pana cand se reduce.
Se pastreaza flacara mica, se adauga cate un polonic de supa, asigurandu-ne ca fiecare polonic de supa este absorbit inainte sa se adauge altul. Se amesteca frecvent. Cand se termina supa se adauga parmezanul si putin ulei de masline, se amesteca bine, se asezoneaza cu sare si piper, se acopera cu un capac si se da deoparte.
Intr-o tigaie cu fund drept se aseaza un strat uniform de sare si se incinge bine. Se aseaza crevetii deasupra si se parajesc cate 2 minute pe fiecare parte.
Se pune risotto-ul in farfurie, iar deasupra cativa creveti prajiti, se presara cu putin piper si se serveste imediat.
-500 g creveti;
-300g orez pentru risotto;
-100g somon afumat taiat cubulete mici;
-2 cepe taiate marunt;
-1,5 litri supa legume (preferabil cand se face supa sa se fiarba alaturi de legume cateva carapace de creveti, pentru o aroma mai intensa);
-1 mana busuioc, cimbru si oregano tocate marunt;
-30g parmezan;
-150 ml vin alb sec;
-100g sare grunjoasa;
-ulei de masline;
-sare si piper.
Intr-o tigaie adanca la foc mic, se adauga untul si putin ulei de masline. Se adauga ceapa si ierburile aromatice si se lasa pana cand ceapa devine translucida. Se adauga orezul si somonul si se prajeste cateva minute, se adauga vinul si se gateste pana cand se reduce.
Se pastreaza flacara mica, se adauga cate un polonic de supa, asigurandu-ne ca fiecare polonic de supa este absorbit inainte sa se adauge altul. Se amesteca frecvent. Cand se termina supa se adauga parmezanul si putin ulei de masline, se amesteca bine, se asezoneaza cu sare si piper, se acopera cu un capac si se da deoparte.
Intr-o tigaie cu fund drept se aseaza un strat uniform de sare si se incinge bine. Se aseaza crevetii deasupra si se parajesc cate 2 minute pe fiecare parte.
Se pune risotto-ul in farfurie, iar deasupra cativa creveti prajiti, se presara cu putin piper si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu