Ingrediente:
-1kg rosii bine coapte taiate sferturi;
-3 ardei capia mari - 700g- copti, curatati de seminte si coaja si tocati marunt;
-1 litru supa de pui;
-2 cepe tocate marunt;
-5 graunti de usturoi zdrobiti;
-2 lg ulei masline;
-2 lg zahar brun;
-2 lg otet balsamic;
-100 ml smantana pentru gatit;
-1 mana frunze de busuioc proaspat;
-sare si piper.
Se calesc ceapa si usturoiul cu uleiul de masline intr-o oala la foc mediu pentru 5 minute. Se adauga rosiile, ardeii si supa de pui. Se fierbe la foc mic pentru 20 minute.
Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc, otetul balsamic, sare, piper si zaharul si cu ajutorul unui blender se amesteca pana cand devine ca un piure. Daca supa este prea groasa se mai poate adauga putina supa de pui.
Se bate smantana pana cand se ingroasa, se adauga busuiocul tocat marunt, sare si piper si se amesteca bine.
Se serveste supa calda, cu cate o lingura de smantana si paine prajita.
-1kg rosii bine coapte taiate sferturi;
-3 ardei capia mari - 700g- copti, curatati de seminte si coaja si tocati marunt;
-1 litru supa de pui;
-2 cepe tocate marunt;
-5 graunti de usturoi zdrobiti;
-2 lg ulei masline;
-2 lg zahar brun;
-2 lg otet balsamic;
-100 ml smantana pentru gatit;
-1 mana frunze de busuioc proaspat;
-sare si piper.
Se calesc ceapa si usturoiul cu uleiul de masline intr-o oala la foc mediu pentru 5 minute. Se adauga rosiile, ardeii si supa de pui. Se fierbe la foc mic pentru 20 minute.
Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc, otetul balsamic, sare, piper si zaharul si cu ajutorul unui blender se amesteca pana cand devine ca un piure. Daca supa este prea groasa se mai poate adauga putina supa de pui.
Se bate smantana pana cand se ingroasa, se adauga busuiocul tocat marunt, sare si piper si se amesteca bine.
Se serveste supa calda, cu cate o lingura de smantana si paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu