![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD6U3dfaUYzqlKWR3g-ecHbX7k56NIwH8uXqMMn1V8q8gAYi6Xh7bByIVCxtcXctm2JKsPBAGVzeaunXMSmxO9To1PYozAEugJfn_P9b_z5WJV8UPP6YbYm6YIzvxGPf11S_8HbwR7pBs_/s1600/DSC_1357-2_resize.jpg)
Se face si cu alte tipuri de carne, gasca, rata, gaina, iepure, peste etc.
In mare parte prepararea este asemanatoare cu cea a clasicelor noastre jumari de porc.
Pulpele de rata si gasca care se gasesc la noi in comert sunt o alternativa delicioasa fata de clasica burta de porc. Se gasesc si deja confiate, dar sunt mult mai savuroase cele pregatite acasa, gasiti reteta aici.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw4iZHdednXzlCPYUhgY8bRxwRGYwOhT5uNY2V9M7uTh4K_EvR5At4CiY1CD-ENqAW9NDWcRTQfKZ2STU8Y1AA55vpiJ_wnU454xvwd9GMD6TZvpmLryOzWI1riTMYbz3gqnNZZU75n_st/s1600/DSC_1327_resize.jpg)
- 2 pulpe gasca confiate;
- 2 cepe rosii;
- 5 lg untura rata sau gasca;
- 1 lg piper;
- 1 lg sare.
Se dezoseaza pulpele si se maruntesc cu ajutorul unui cutit sau se taie cubulete.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTYyh4sBrhpXHQLcD6OtB6YlYhHj1ZB6MBoRGQElhTdAagGx8u7KLZ6dDYVfpucPUXhW8SD0-7D2nrhgO9xxq4uEZXfzaWESoxXIfvMoImSd1-8Ph5BXteclnXY4Oy9xQe1OU8W8JIX4hR/s1600/DSC_1333_resize.jpg)
Se incalzesc 2 linguri de untura si se prajesc in ea cepele tocate marunt. Se adauga carnea, se asezoneaza cu sare si piper si se tine pe foc 3-4 minute pana cand carnea se rumeneste.
Se pune carnea intr-un borcan, se adauga untura ramasa si se pune la frigider pentru cateva ore.
Se poate servi calda sau rece, alaturi de paine prajita si castraveciori murati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu