Ingrediente:
-2 pulpe rata;
-300g tagliatelle;
-8 graunti de usturoi;
-30g unt;
-30g parmezan;
-cateva fire patrunjel;
-1 lamaie;
-ulei masline;
-sare de mare si piper rosu.
Pulpe de rata se gasesc la Metro congelate. Se dezgheata pulpele si se sterg cu un prosop de bucatarie pana se usuca. Se inteapa pielea cu un ac, pentru a permite grasimii sa iasa afara, si se freaca cu sare de mare (o cantitate mai mare decat cea care se pune in mod normal). Se lasa intr-un vas o ora la temperatura camerei.
Se pune intr-un vas termorezistent (preferabil de lut) cu 4 graunti de usturoi si cateva linguri de ulei masline.(preferabil untura de rata, dar este ok si uleiul de masline). Se baga la cuptorul, care nu se preincalzeste, setat la 160°C pentru doua ore pana cand pielea devine crocanta (se stropeste cu grasimea lasata la fiecare 30 minute). Se pastreaza din untura obtinuta cam 40g si restul se pune intr-un borcan, poate fi folosita cu alte ocazii. Carnea se lasa sa se raceasca dupa care se dezoseaza, se taie in fasii micute si se da deoparte.
Se pun tagliatellele la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.
Se incinge o tigaie si se pune in ea untura de rata, untul si usturoiul ramas. Cand se rumeneste putin usturoiul se adauga si rata si se lasa un minut la foc mediu dupa care se adauga tagliatellele direct din oala in care au fiert, fara a fi scurse. Se da focul la minim si se amesteca pentru doua minute.
Se adauga piperul, coaja de la lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, parmezanul si patrunjelul tocat marunt. Daca mai este nevoie se mai adauga cateva linguri de untura de rata.
-2 pulpe rata;
-300g tagliatelle;
-8 graunti de usturoi;
-30g unt;
-30g parmezan;
-cateva fire patrunjel;
-1 lamaie;
-ulei masline;
-sare de mare si piper rosu.
Pulpe de rata se gasesc la Metro congelate. Se dezgheata pulpele si se sterg cu un prosop de bucatarie pana se usuca. Se inteapa pielea cu un ac, pentru a permite grasimii sa iasa afara, si se freaca cu sare de mare (o cantitate mai mare decat cea care se pune in mod normal). Se lasa intr-un vas o ora la temperatura camerei.
Se pune intr-un vas termorezistent (preferabil de lut) cu 4 graunti de usturoi si cateva linguri de ulei masline.(preferabil untura de rata, dar este ok si uleiul de masline). Se baga la cuptorul, care nu se preincalzeste, setat la 160°C pentru doua ore pana cand pielea devine crocanta (se stropeste cu grasimea lasata la fiecare 30 minute). Se pastreaza din untura obtinuta cam 40g si restul se pune intr-un borcan, poate fi folosita cu alte ocazii. Carnea se lasa sa se raceasca dupa care se dezoseaza, se taie in fasii micute si se da deoparte.
Se pun tagliatellele la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.
Se incinge o tigaie si se pune in ea untura de rata, untul si usturoiul ramas. Cand se rumeneste putin usturoiul se adauga si rata si se lasa un minut la foc mediu dupa care se adauga tagliatellele direct din oala in care au fiert, fara a fi scurse. Se da focul la minim si se amesteca pentru doua minute.
Se adauga piperul, coaja de la lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, parmezanul si patrunjelul tocat marunt. Daca mai este nevoie se mai adauga cateva linguri de untura de rata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu