duminică, 9 septembrie 2012

Calmar umplut cu orez, stafide si seminte de pin

Ingrediente:
-3 bucati calmar 500g;
-3 creveti 100g;
-200g orez;
-40g stafide;
-20g seminte pin;
-2 cepe;
-6 graunti usturoi;
-1 ardei capia;
-4 rosii;
-1 ardei iute;
-3 bucati ansoa;
-ulei masline;
-sare si piper.

 Se fierbe orezul in apa cu sare, se amesteca cu stafidele si semintele de pin si se da deoparte.
 Se taie capul si tentaculele calmarilor, se spala si se curata de pielea colorata. Tentaculele se taie in bucati mici si se amesteca cu crevetii care au fost de asemenea curatati si taiati. Se incing 3 lg ulei masline intr-o tigaie si se adauga o ceapa tocata marunt si trei graunti de usturoi zdrobiti. Cand se inmoaie putin se adauga tentaculele calmarilor si crevetii. Dupa doua minute se adauga si amestecul de orez, dupa inca un minut se ia de pe foc si se umple cu aceasta compozitie cei trei calmari. Se sigileaza capatul calmarilor cu o scobitoare.
 Intr-o alta tigaie se calesc ceapa si usturoiul ramase. Se adauga fileurile de ansoa, ardeii taiati subtire, rosiile decojite si taiate cubulete si vinul si se lasa sa fiarba doua minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-un vas termorezistent.
 Se adauga peste sos si cele trei bucati de calmar si se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 20 minute.

 Se poate servi alaturi de o salata de castraveti, rucola, ardei gras verde, ardei iute, stropite cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu