Ingrediente:
-1kg carne de vita;
-2 morcovi;
-2 ardei capia;
-2 ardei verzi;
-1 ardei iute;
-1 legatura ceapa verde;
-1 bucata mica de ghimbir;
-2 ardei chilli uscati;
-3 graunti usturoi;
-o mana de urechi de lemn si bambus(deshidratate);
-sos de stridii;
-sos de soia;
-1 lingura zahar brun;
-1 lingura bicarbonat de sodiu;
-50 ml vin alb sec;
- ulei floarea soarelui;
-taitei sau fidea de orez.
Carnea se taie in fasii subtiri de 2 cm si se pune la macerat cu 4 linguri sos de soia, 3 linguri ulei, 4 linguri de sos de stridii, vinul alb si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider.
Se incinge ulei de floarea soarelui intr-un wok si se adauga carnea. Se lasa cam 4 minute pana se rumeneste si se scoate intr-un vas cu tot cu uleiul in care s-a prajit. Se mai pun doua linguri de ulei in wok, se lasa sa se incinga si se adauga usturoiul, chilli uscati si ghimbirul dat prin razatoare. Se adauga morcovii taiati julien, se mai lasa 30 de secunde apoi se adauga si restul ardeilor taiati julien si rondele in cazul ardeiului iute. Se mai lasa inca un minut si se adauga ceapa verde, urechile de lemn si bambusul care au fost inmuiate in apa calda cu o ora inainte. Se adauga carnea, inca 50 ml sos de soia, bicarbonatul de sodiu dizolvat in 50 ml apa si jumatate din ce a mai ramas in sticla de sos de stridii. Se mai lasa un minut pe foc pana sosul scade putin. Se serveste alaturi de taiteii de orez fierti pentru 5 minute in apa cu sare.
-1kg carne de vita;
-2 morcovi;
-2 ardei capia;
-2 ardei verzi;
-1 ardei iute;
-1 legatura ceapa verde;
-1 bucata mica de ghimbir;
-2 ardei chilli uscati;
-3 graunti usturoi;
-o mana de urechi de lemn si bambus(deshidratate);
-sos de stridii;
-sos de soia;
-1 lingura zahar brun;
-1 lingura bicarbonat de sodiu;
-50 ml vin alb sec;
- ulei floarea soarelui;
-taitei sau fidea de orez.
Carnea se taie in fasii subtiri de 2 cm si se pune la macerat cu 4 linguri sos de soia, 3 linguri ulei, 4 linguri de sos de stridii, vinul alb si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider.
Se incinge ulei de floarea soarelui intr-un wok si se adauga carnea. Se lasa cam 4 minute pana se rumeneste si se scoate intr-un vas cu tot cu uleiul in care s-a prajit. Se mai pun doua linguri de ulei in wok, se lasa sa se incinga si se adauga usturoiul, chilli uscati si ghimbirul dat prin razatoare. Se adauga morcovii taiati julien, se mai lasa 30 de secunde apoi se adauga si restul ardeilor taiati julien si rondele in cazul ardeiului iute. Se mai lasa inca un minut si se adauga ceapa verde, urechile de lemn si bambusul care au fost inmuiate in apa calda cu o ora inainte. Se adauga carnea, inca 50 ml sos de soia, bicarbonatul de sodiu dizolvat in 50 ml apa si jumatate din ce a mai ramas in sticla de sos de stridii. Se mai lasa un minut pe foc pana sosul scade putin. Se serveste alaturi de taiteii de orez fierti pentru 5 minute in apa cu sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu