Ingrediente:
-1 bucata somon file de 300g;
-1 iaurt gras;
-1 castravete;
-2 graunti usturoi;
-1 ceapa mica;
-1/2 legatura de marar;
-1/4 lamaie;
-ulei masline;
-rozmarin;
-sare si piper.
Somonul se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, se unge cu ulei si se lasa la frigider pentru o ora. Se impatureste in folie de aluminiu, dupa care se poate face la cuptor sau pe aragaz pe grill.
Castravetele se curata de coaja si se da prin razatoare (cat mai mic). Se dau prin razatoare si ceapa si usturoiul si se amesteca cu castravetele. Se adauga iaurtul, zeama de la lamaie, mararul tocat marunt, sarea si piperul.
Ingrediente orez cu rosii:
- 50g orez;
- 3 rosii;
- 1 ardei capia;
- 1 ceapa mare;
- 2 catei de usturoi;
- 30g unt;
- busuioc;
- oregano;
- ulei;
- sare, piper si boia iute.
Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei si usturoiul zdrobit. Intr-o alta tigaie se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie putin ardeiul se adauga rosiile si se mai lasa pe aragaz pana scade. In timpul fierberii se adauga si busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua.
Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge de apa si se amesteca cu unt, sare si piper. Se monteaza cu ajutorul unui inel de bucatarie in straturi.
-1 bucata somon file de 300g;
-1 iaurt gras;
-1 castravete;
-2 graunti usturoi;
-1 ceapa mica;
-1/2 legatura de marar;
-1/4 lamaie;
-ulei masline;
-rozmarin;
-sare si piper.
Somonul se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, se unge cu ulei si se lasa la frigider pentru o ora. Se impatureste in folie de aluminiu, dupa care se poate face la cuptor sau pe aragaz pe grill.
Castravetele se curata de coaja si se da prin razatoare (cat mai mic). Se dau prin razatoare si ceapa si usturoiul si se amesteca cu castravetele. Se adauga iaurtul, zeama de la lamaie, mararul tocat marunt, sarea si piperul.
Ingrediente orez cu rosii:
- 50g orez;
- 3 rosii;
- 1 ardei capia;
- 1 ceapa mare;
- 2 catei de usturoi;
- 30g unt;
- busuioc;
- oregano;
- ulei;
- sare, piper si boia iute.
Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei si usturoiul zdrobit. Intr-o alta tigaie se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie putin ardeiul se adauga rosiile si se mai lasa pe aragaz pana scade. In timpul fierberii se adauga si busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua.
Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge de apa si se amesteca cu unt, sare si piper. Se monteaza cu ajutorul unui inel de bucatarie in straturi.
O sa incerc si eu reteta ca sa-l impresionez pe Hoinaru :-)
RăspundețiȘtergereAi grija, poate te cere...
RăspundețiȘtergere