vineri, 21 octombrie 2016

Biban de mare cu salata panzanella


Ingrediente pentru 4 portii, pret total 60 lei/15 lei portie.

-2 bibani de mare de cca 500g fiecare - 35 lei;
-800g rosii cherry de diverse culori - 10 lei;
-1 paine putin mai veche - 3 lei;
-50 g parmezan - 3 lei;
-15g busuioc - 2 lei;
-5 graunti de usturoi - 0,5 lei;
-150ml ulei de masline - 4 lei;
-2 lg otet de vin;
-1 lg zahar;
-2 lg sare;
-1 lg sare.

Pentru salata
 Se taie rosiile jumatati, se presara cu sare, zahar, se stropesc cu putin ulei de masline, si otetul. Se acopera si se pastreaza la temperatura camerei 20 de minute.


 Intre timp se feliaza painea si apoi se taie cubulete - cu latura de 2-3 cm. Se pun intr-o tigaie, se stropesc cu ulei de masline si se prajesc la foc mic pana se rumenesc bine. Cand sunt aproape gata, se adauga parmezanul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga in vasul cu rosii. Se amesteca, se adauga busuiocul tocat marunt, 2 graunti de usturoi zdrobiti si se stropeste cu inca un strop de ulei de masline.
 Se acopera si se da deoparte.


Pentru peste


 Se spala si curata de solzi pestele. Se fileteaza, iar apoi se taie fiecare file in 3 bucati de dimensiuni asemanatoare. Se presara cu sare si piper.
 Se pun grauntii de usturoi ramasi, necuratati, cu putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu mare. Cand uleiul s-a incins bine, se adauga si pestele, partea cu piele jos. Se prajeste pentru 2 minute (pentru a obtine o piele crocanta), se intoarce, se da focul mai mic, si se continua gatirea pentru inca 2-3 minute.


Pentru servire
 Se pune cate o portie de salata in farfurii putin adanci. Deasupra fiecarei portii se pun cate trei bucati de peste. Se presara totul cu busuioc tocat marunt si putin ulei de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu