luni, 21 martie 2016

Tagliatelle cu pesto de leurda


 Leurda este o planta salbatica, perena, inrudita cu arpagicul, nativa in Europa si Asia. Este adesea folosita in alimentatie si are proprietati curative. Foarte raspandita in paduri, la umbra copacilor. Se gaseste in perioada martie-iunie. Are un gust puternic de usturoi, de aici si numele "Wild Garlic" sub care mai este intalnita. O usoara aroma de ceapa si menta, se poate simti de asemenea. Frunzele, florile, dar si bulbul sunt comestibile. Se poate folosi in salate, sosuri, supe sau ingredient pentru pesto.

 Ingrediente pentru 4 portii, pret total 28 lei/pret portie 7 lei.


-2 legaturi leurda - 2 lei;
-1 legatura patrunjel - 1 leu;
-80g parmezan - 5 lei;
-100g fistic fara coaja neprajit- 10 lei;
-zeama de la 1/2 lime - 1 leu;
-100ml ulei de masline - 2,5lei;
-500g tagliatelle - 6 lei;
-1 lg sare;
-1 lg piper.





 Se fierb pastele in apa cu sare, respectand timpul scris pe ambalaj.



 Intre timp se prepara sosul. Se prajeste fisticul intr-o tigaie pentru 1 minut. Se toaca leurda si patrunjelul marunt. Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, mai putin uleiul. Se mixeaza pana cand se maruntesc. Se adauga treptat uleiul de masline, se continua mixarea pentru inca un minut sau pana cand sosul este bine amestecat.


 Se scurg pastele de apa, iar apoi se amesteca cu sosul intr-un vas mare pana cand pastele sunt bine acoperite de sos.

 Se servesc calde cu extra parmezan presarat deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu