miercuri, 25 noiembrie 2015

Piept de rata cu ardei si broccoli picant




Ingrediente pentru 4 portii 30 lei, pret portie7.5 lei:

Pentru pieptul de rata cu ardei:
-1 piept rata - 250g - 15 lei;
-1 leg ceapa verde - 1 leu;
-2 ardei capia taiati cubulete- 2 lei;
-1/2 capatana usturoi  - 0,5 lei;
-cateva fire de cimbru;
-1 ceapa taiata sferturi
-1 lingurita ghimbir dat pe razatoare;
-30 ml sos de soia;
-2 lg miere;
-20 ml ulei de masline;
-sare;


Pentru broccoli picant:                                               Pentru servire:                
-2 bucati broccoli - 8 lei;                                            -1 lime - 1 leu.
-1/2 capatana usturoi - 0,5 lei;
-1 ardei iute - 0,5 lei;
-20 ml ulei de masline;
-sare.



 Se taie pieptul de rata cubulete. Se poate inlatura grasimea si pielea daca se doreste. Se prajesc in putin ulei de masline alaturi de cateva fire de cimbru pana cand se rumenesc, 3-4 minute. Se adauga sosul de soia si mierea si se continua prajirea pentru inca un minut. Se scot din tigaie, cu tot cu lichidul in care s-au prajit, si se dau deoparte. In aceeasi tigaie se adauga uleiul ramas si se prajesc in ele usturoiul taitat marunt, ardeiul si ceapa pana cand incep sa se inmoaie, in jur de 4 minute. In ultimul minut de prajire se adauga ghimbirul. Se asezoneaza cu sare si se amesteca cu ceapa verde taiata rondele.



 Intre timp se pune o oala cu apa la fiert. Se fierbe broccoliul in ea pentru 3 minute. Se scoate in apa rece dupa care se pune la scurs. Se incalzeste uleiul intr-un wok, se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul iute taiat la randul lui marunt. Dupa 1 minut de prajire se adauga broccoliul si se continua prajirea pentru inca 2-3 minute. Se scoate din tigaie si se asezoneaza cu putina sare.



 Pentru servire se pune in centrul farfuriei ardeiul prajit, deasupra se pun bucatile de piept de rata si se stropesc cu amestecul de grasime, sos de soia si miere. Se presara cu frunze de cimbru. Se serveste alaturi de broccoli stropit cu putina zeama de lamaie si ulei de masline.

                                   
                                 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu