Ingrediente pentru pentru 4 portii. pret ≈ 40 lei; pret portie ≈ 10 lei.
Pentru creveti:
-500g creveti proaspeti (24 bucati) - 30 lei;
-2 oua - 1 leu;
-100g faina din grau - 0,3 lei;
-50g faina din orez - 0,5 lei;
-200g panko - 2 lei;
-300ml ulei pentru prajit - 2 lei;
-sare.
Pentru sos:
-100 ml sos de soia - 1 leu;
-zeama de la 1/2 portocala - 1 leu;
-1 lg ghimbir macinat;
-2 lg miere;
-cateva frunze chives tocate marunt.
Panko este un pesmet asiatic, mai exact din Japonia. Diferenta dintre pesmetul obisnuit si acesta este ca Panko este facut din paine fara coaja. Painea este macinata grosier in fulgi aerati si mari care ofera mancarurilor prajite o crusta crocanta. Fulgii tind sa ramana crocanti mai mult timp pentru ca absorb mai putina grasime.
Se amesteca bine ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana cand sunt gata crevetii.
Se curata crevetii, pastrand cozile si se presara cu putina sare.
Se amesteca cele doua tipuri de faina intr-un bol.
Se bat bine ouala cu un praf de sare intr-un alt bol.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ouale batute si se scurg bine.
Se trec prin pesmet, se apasa bine pentru ca pesmetul sa se lipeasca. Se prajesc apoi in ulei incins pentru 2-3 minute pana cand se rumenesc. Se scot la scurs pe hartie absoranta. Se servesc calzi alaturi de sosul de soia pregatit anterior.
-500g creveti proaspeti (24 bucati) - 30 lei;
-2 oua - 1 leu;
-100g faina din grau - 0,3 lei;
-50g faina din orez - 0,5 lei;
-200g panko - 2 lei;
-300ml ulei pentru prajit - 2 lei;
-sare.
Pentru sos:
-100 ml sos de soia - 1 leu;
-zeama de la 1/2 portocala - 1 leu;
-1 lg ghimbir macinat;
-2 lg miere;
-cateva frunze chives tocate marunt.
Panko este un pesmet asiatic, mai exact din Japonia. Diferenta dintre pesmetul obisnuit si acesta este ca Panko este facut din paine fara coaja. Painea este macinata grosier in fulgi aerati si mari care ofera mancarurilor prajite o crusta crocanta. Fulgii tind sa ramana crocanti mai mult timp pentru ca absorb mai putina grasime.
Se amesteca bine ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana cand sunt gata crevetii.
Se curata crevetii, pastrand cozile si se presara cu putina sare.
Se amesteca cele doua tipuri de faina intr-un bol.
Se bat bine ouala cu un praf de sare intr-un alt bol.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ouale batute si se scurg bine.
Se trec prin pesmet, se apasa bine pentru ca pesmetul sa se lipeasca. Se prajesc apoi in ulei incins pentru 2-3 minute pana cand se rumenesc. Se scot la scurs pe hartie absoranta. Se servesc calzi alaturi de sosul de soia pregatit anterior.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu