Ingrediente pentru 3-4 portii:
-500g muschiulet porc;
-3 ardei grasi de culori diferite, taiati in bucati mari;
-1 dovlecel taiat felii, apoi in sferturi;
-300g ciuperci champignon brune taiate bucati mari;
-250g ciuperci intregi la conserva;
-1/2 ardei iute tocat marunt;
-1 bucata ghimbir, cat o nuca, taiata marunt;
-2 graunti usturoi zdrobiti;
-1/4 leg patrunjel tocat marunt;
-2 lg ulei de susan;
-4 lg sos soia;
-4 lg vin de orez;
-1 lg sare;
-1/2 lg zahar;
-2 lg amidon de porumb;
-1/2 lg piper;
-1/2 lg coriandru macinat;
-1 lg turmeric;
-2 lg ulei floarea soarelui.
Se taie carnea in cubulete mari si se amesteca cu putina sare, zaharul, 1lg amidon de porumb, 2lg sos soia si 2 lg vin de orez. Se lasa la macerat 10-15 minute.
Se incalzeste uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie. Se adauga ardeii, dovlecelul si ciupercile si se calesc 4-5 minute pana cand ardeii se inmoaie putin. Se scot legumele si se lasa lichidul ramas in tigaie.
Se adauga in aceeasi tigaie ghimbirul, ardeiul iute si turmericul si se prajesc 1 minut la foc mare. Se adauga carnea si se prajeste pana cand se rumeneste pe toate partile. Se adauga legumele, patrunjelul, sarea, piperul, coriandrul, sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan si amidonul dizolvat in 100ml de apa. Se amesteca si se mai lasa 1 minut pe foc.
Se serveste cald alaturi de orez basmati.
-500g muschiulet porc;
-3 ardei grasi de culori diferite, taiati in bucati mari;
-1 dovlecel taiat felii, apoi in sferturi;
-300g ciuperci champignon brune taiate bucati mari;
-250g ciuperci intregi la conserva;
-1/2 ardei iute tocat marunt;
-1 bucata ghimbir, cat o nuca, taiata marunt;
-2 graunti usturoi zdrobiti;
-1/4 leg patrunjel tocat marunt;
-2 lg ulei de susan;
-4 lg sos soia;
-4 lg vin de orez;
-1 lg sare;
-1/2 lg zahar;
-2 lg amidon de porumb;
-1/2 lg piper;
-1/2 lg coriandru macinat;
-1 lg turmeric;
-2 lg ulei floarea soarelui.
Se taie carnea in cubulete mari si se amesteca cu putina sare, zaharul, 1lg amidon de porumb, 2lg sos soia si 2 lg vin de orez. Se lasa la macerat 10-15 minute.
Se incalzeste uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie. Se adauga ardeii, dovlecelul si ciupercile si se calesc 4-5 minute pana cand ardeii se inmoaie putin. Se scot legumele si se lasa lichidul ramas in tigaie.
Se adauga in aceeasi tigaie ghimbirul, ardeiul iute si turmericul si se prajesc 1 minut la foc mare. Se adauga carnea si se prajeste pana cand se rumeneste pe toate partile. Se adauga legumele, patrunjelul, sarea, piperul, coriandrul, sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan si amidonul dizolvat in 100ml de apa. Se amesteca si se mai lasa 1 minut pe foc.
Se serveste cald alaturi de orez basmati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu