Numele pesto isi are provenienta din cuvantul italian pestare, care inseamna a zdrobi si face referinta la metoda originala pe preparare a sosului, intr-un mojar de marmura cu pistil de lemn. Sosul pesto de busuioc isi are originea in Genoa, nordul Italiei, si contine usturoi, busuioc, seminte de pin, parmezan, pecorino si ulei de masline. Deoarece pesto este un termen generic pentru zdrobire, exista o multime de variatii ale ingredientelor de baza, cum ar fi: busuioc, rosii, ardei gras, sfecla...
Ingrediente:
-250g tagliatelle;
-2 maini cu frunze de busuioc;
-2 linguri seminte pin;
-2 linguri migdale;
-100g parmezan;
-100g pecorino;
-150ml ulei masline;
-6-7 graunti usturoi;
-1lg sare.
Se prajesc semintele de pin si migdalele, pana se rumenesc putin.
Se pun in blender frunzele de busuioc, semintele de pin, migdalele, parmezanul, pecorino, usturoiul si sarea. Se mixeaza bine pana cand se maruntesc toate ingredientele. Se continua mixarea si se adauga uleiul, treptat, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se fierb pastele dupa cum scrie pe ambalaj. Se scurg si se amesteca cu sosul obtinut anterior.
Se servesc calde presarate cu parmezan ras si piper proaspat macinat.
Ingrediente:
-250g tagliatelle;
-2 maini cu frunze de busuioc;
-2 linguri seminte pin;
-2 linguri migdale;
-100g parmezan;
-100g pecorino;
-150ml ulei masline;
-6-7 graunti usturoi;
-1lg sare.
Se prajesc semintele de pin si migdalele, pana se rumenesc putin.
Se pun in blender frunzele de busuioc, semintele de pin, migdalele, parmezanul, pecorino, usturoiul si sarea. Se mixeaza bine pana cand se maruntesc toate ingredientele. Se continua mixarea si se adauga uleiul, treptat, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se fierb pastele dupa cum scrie pe ambalaj. Se scurg si se amesteca cu sosul obtinut anterior.
Se servesc calde presarate cu parmezan ras si piper proaspat macinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu