marți, 3 aprilie 2012

Supa-crema de ciuperci

 Este pentru prima oara cand prepar aceasta supa si tot prima oara cand mananc un castron intreg :). Pana acum gustasem doar sa vad daca e buna. A iesit delicioasa si abia astept sa fac din nou.
 Ingrediente:
- 1l apa;
- 1kg ciuperci;
- 2 cepe;
- 1 fir de praz;
- 2 graunti de usturoi;
- 1 morcov;
- 1 pastarnac mic;
- 1 telina mica;
- 2 linguri faina;
- 500ml lapte;
- 200ml smantana pentru gatit;
- 1 legatura marar;
- 50g unt;
- sare si piper.
 Se curata, spala si pune la fiert ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Cand se inmoaie, se paseaza cu blenderul in supa in care au fiert si se da deoparte.


 Se topeste untul in tigaie si se adauga peste usturoiul, ceapa si prazul tocate marunt. Cand devin translucide se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Se adauga si ciupercile taiate marunt (se pastreaza doua ciuperci) si se lasa la calit pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se paseaza apoi cu blenderul.
 Se pune din nou supa pe aragaz si se adauga ciupercile pasate. Se pune faina ramasa in lapte si se adauga in supa, turnand cate putin si amestecand bine. Se lasa sa clocoteasca si se adauga smantana, cele doua ciuperci ramase, taiate feliute si se condimenteaza dupa gust. Se mai lasa cateva minute si se opreste focul.
 Se serveste calda cu marar presarat deasupra, alaturi de paine prajita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu