Quiche Lorraine este un preparat frantuzesc, cu origine germana, facut dintr-un amestec de bacon, cascaval, oua, lapte si smantana infasurate intr-un aluat subtire. Practic este o placinta deschisa, foarte usor de preparat si savuroasa.
Ingrediente:
- o foaie aluat congelat (din comoditate nu am preparat eu aluatul, este foarte bun si cel congelat);
- 200g costita afumata;
- 100g muschi afumat;
- 150g cascaval;
- 4 oua;
- 200 ml smantana;
- 100ml lapte;
- sare si piper.
Se subtiaza foaia de aluat cu ajutorul unui facalet. Pe fundul unei tave de tarta se pune o bucata de hartie de copt, sa nu se lipeasca placinta, pe care se presara putina faina. Se pune aluatul in tava si se taie marginile.
Se taie costita si muschiul si se prajesc in doua linguri de ulei pana devin crocante. Se scot din tigaie si se pun la scurs pe servetele de bucatarie.
Se bat cele patru oua si se adauga peste ele smantana, laptele si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se intind carnea si cascavalul ras in tava si se toarna peste ele amestecul obtinut anterior.
Se incalzeste cuptorul la 160°C si se pune placinta la copt pentru 50 min.
Se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu