Ingrediente:
-500g pulpa vita;
-500g pulpa porc;
-400g fasole pestrita;
-300g sos de rosii;
-2 ardei grasi( eu am avut un sos facut in toamna din ardei capia si arei iute, un fel de bulion)
-3 cepe;
-4 graunti usturoi;
-2 ardei iuti;
-1 lg coriandru;
-1 lg chimen tocat;
-sare si piper.
In primul rand se pune fasolea la inmuiat si apoi se fierbe.
Se taie carnea cubulete si se pune pentru cateva ore la marinat intr-un amestec din ulei masline, coriandru, chimen, sare si piper.
Se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt cateva minute. Se adauga carnea si se pune un capac pentru 5 min. Apoi se adauga sosul de rosii si cel de ardei (daca se foloseste ardei gras se adauga la inceput cu ceapa), condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic aprox 20 min dupa care se adauga si fasolea, iar cand se ingroasa se opreste focul.
A iesit destul de picanta si m-am gandit sa fac o garnitura de orez prajit (cam 300g orez se caleste in doua lg ulei, apoi se adauga apa si se lasa la fiert 20min).
Se poate adauga in farfurie si putina smantana.
O reteta mexicana foarte usor de pregatit, dar foarte gustoasa. Reteta mexicana este impropriu spus pentru ca isi are originea in SUA, iar in mexic nu este pregatita decat pentru turisti.
Mi-a mai ramas carne, asa ca revin cu o tocanita delicioasa.
Au revoir!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu