Pentru creveti:
-500g creveti - 35 lei;
-2 lg. sos iute;
-2 lg. ulei masline;
-1 lg. piper sichuan;
-1 lg. sare.
Pentru salata:
-2 avocado -8 lei;
-1 mar - 1 leu;
-2 rosii - 2 lei;
-1 ceapa rosie - 0,5 lei;
-2 lime - 3 lei;
-1 ardei iute - 0,5lei;
-1 ardei capia - 1leu;
-1 lg. ghimbir dat pe razatoare;
-2 lg. menta proaspata.
-sare si piper.
Salata
Se taie cubulete avocadoul, marul, rosiile, ardeii si ceapa. Se amesteca intr-un bol. Se adauga ghimbirul dat pe razatoare, menta tocata marunt si zeama lime-urilor. Se amesteca din nou. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se pastreaza la rece pana cand crevetii sunt gata.
Crevetii
Se decorticheaza crevetii, se presara cu sare si piper si se amesteca cu uleiul si sosul iute. Se pastreaza in frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce trec cele 30 de minute, se frig pe o tigaie grill, cate 2 minute pe fiecare parte.
Se pune cate o portie de salata in centrul farfuriilor, intr-o forma rotunda. Se pun deasupra cativa creveti si frunze de menta. Se scoate forma cu grija pentru a nu se strica turnuletul obtinut. Se serveste alaturi de un vin alb sec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu