Pentru supa:
-1,5 kg cartofi dulci - 15 lei;
-700 g cartofi albi - 1.5 lei;
-1 ceapa - 0.5lei;
-2 l supa de legume - 3 lei;
-50g unt - 1.5lei;
-3 morcovi - 0.5lei;
-5 graunti usturoi -0.5lei;
-1 ardei iute - 0,5 lei;
-un strop de ulei de masline;
-sare si piper.
Sosul de branza:
-100g branza cu mucegai - 8 lei;
-200 ml smantana pentru gatit - 4 lei.
Pentru servire:
-piper proaspat macinat;
-patrunjel tocat marunt.
Se taie cartofii in jumatati si presara cu putina sare, se stropesc cu uleiul de masline si se dau la cuptor. Se coc pentru 30-40 min sau pana cand se strapung usor cu furculita. Se scot de la cuptor, se curata de coaja si se rup in bucati mai mici. Se dau deoparte.
Se topeste untul intr-o oala. Se adauga ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete si usturoiul zdrobit. Se prajesc pentru 4-5 minute la foc mic. Se pune ardeiul iute tocat marunt si cartofii, se continua prajirea pentru inca 2 minute. In acest moment se adauga supa, sare si piper. Se da in clocot si se fierbe cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, si cu ajutorul unui blender se paseaza. Daca supa este prea groasa, se mai adauga putina supa.
Se incalzeste smantana intr-o tigaie si se adauga in ea branza taiata marunt. Se amesteca pana cand branza se topeste.
Pentru servire: se pune supa in castroane, se pun deasupra cateva linguri din sosul de branza si se presara cu patrunjel si piper. Optional, dar potrivit, se poate servi alaturi de crutoane sau paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu