sâmbătă, 5 mai 2012

Placinta cu ciuperci si bacon

Ingrediente:
-o lingura cu ulei de masline;
-o lingura ulei de floarea soarelui;
-o ceapa mare;
-o legatura ceapa verde;
-100g bacon;
-doua linguri smantana;
-100g cascaval;
-o legatura marar;
-o jumatate legatura patrunjel;
-4 oua;
-1,5kg ciuperci;
-o foaie de aluat congelat;
-sare si piper.

  Se incalzeste cuptorul la 200°C.
  Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare sau un ceaun si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga ciupercile
taiate cubulete  si se lasa pe foc pana se evapora apa pe care o lasa. 
  Baconul se taie in bucati micute si se adauga si el in tigaie. Se reduce focul la minim si se adauga sarea, piperul,
smantana, patrunjelul, mararul si ceapa verde. Dupa cateva minute, cand se inmoaie ciupercile si nu mai exista
apa in tigaie, se opreste focul si se adauga cascavalul ras si doua oua batute. 
  Foaia de aluat se subtiaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga ciupercile si se acopera cu o alta
foaie de aluat. Se inteapa in cateva locuri si se da la cuptor. Dupa 30 minute se scoate placinta, se bat cele 
doua oua ramase, se toaca un fir de ceapa verde  si se pun peste placinta. Se mai lasa inca 20 de minute la cuptor.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu