vineri, 8 iunie 2018

Supă cu tăiței și piept de rață

Pregătire:20 minute
Preparare:20 minute
Cantitate:4 porții
Preț:  40 lei
Dificultate: medie

Ingrediente

Pentru supă:
-1,2 l supă de legume;
-30 ml sos de soia;
-2 fire ceapă verde;
-1/2 leg coriandru;
-2 lg. pastă de fasole neagră;
-1 lg. ulei de susan;
-2 flori de anason;
-1 lg. piper negru;
-1 lg. sare;
-1 lg. piper negru.
 Se încălzește supa. Între timp se taie cepele pe jumătate și tijele coriandrului, frunzele se păstrează pentru servire. Se adaugă toate ingredientele când începe să fiarbă supa. Se fierbe la foc mic pentru 5-7 minute. Se acoperă și se dă deoparte.

Pentru rață:

-2 piepți de rață 600g;
-1 lg. sare.
 Se spală piepții de rață, iar apoi se usucă. Se crestează grăsimea, dar fără a se tăia carnea, în forma unei table de șah. Se freacă cu sare și se pune într-o tigaie încinsă pe partea cu grăsimea mai întâi. Se prăjește pentru 5 minute la foc mediu. În acest timp se încălzește cuptorul la 150C. Se scurge untura din tigaie, se întorc piepții și se dau la cuptor pentru 5 minute. Se scot de la cuptor și se așteaptă 5 minute înainte sa se taie felii foarte subțiri.

Pentru servire:

-150g tăiței de orez;
-2 fire ceapă verde;
-1/2 leg. coriandru proaspăt; -1 ardei iute.
Se gătesc tăițeii conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa verde, coriandrul și ardeiul iute. Se pune o porție de tăiței într-un bol adânc. Se presară ceapă verde, coriandru și ardei iute, iar apoi se adaugă jumătate de piept de rața, feliat subțire în prealabil. În acest moment se adaugă o porție fierbinte de supă. Se servește imediat.

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu