sâmbătă, 21 iulie 2018

Midii în sos de vin alb



Pregătire: 20 minute
Preparare: 30 minute
Cantitate: 4 porții
Preț:  45 lei
Dificultate: medie

Ingrediente:


-1 kg. midii;
-200 ml. vin alb sec;
-2 leg. pătrunjel;
-1 căpățână de usturoi;
-1 lămâie;
-2 lg. ulei de măsline;
-2 lg. capere;
-1 lg. boia afumată;
-1 lg. peperoncini;
-1 lg. zahăr brun;
- sare.
Am folosit pentru acest preparat midii prefierte congelate în jumătăți de cochilii. Întrucât au fost prefierte, nu le-am gătit foarte mult. Daca se folosesc midii proaspete, se gătesc cu 1-2 minute mai mult. 
 Se taie mărunt usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, se adaugă usturoiul și codițele pătrunjelului tocate mărunt. Se prăjesc la foc mic pentru 2 minute, iar apoi se adaugă midiile. Se pun caperele, boiaua, zahărul, sarea si zeama lămâii, se amestecă și se adaugă și vinul. Se dă focul mare, iar când vinul începe sa fiarbă, se acoperă cu un capac. Se gătește pentru încă un minut, se ia capacul și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se servesc imediat, in farfurii adânci, cu mult sos și pâine proaspătă.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu