joi, 2 aprilie 2015

Tarta cu rosii cherry si mozzarella


Ingrediente pentru 6 portii. Pret 25 lei, pret per portie 4 lei. 

-rosii cherry diferite culori - 800g: 10 - 12 lei
-250g mozzarella - 8 lei;
-150 unt - 4.5 lei;
-200g faina - 60 bani;
-100 ml apa;
-cateva frunze busuioc;
-sare si piper;

Pentru servire:
-200g rucola - 5 lei;
-ulei de masline;
-otet balsamic;
-sare si piper.

 Se incepe cu prepararea aluatului. Se amesteca faina cu 100g din unt, topit in prealabil, si un praf de sare. Se adauga apa treptat. Se framanta pana cand se obtine un aluat de consistenta medie, se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin o ora inainte de a se folosi.

 Se unge o forma de tarta cu untul ramas. Se intinde o foaie din aluat si se pune in forma de tarta. Se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 8 minute.

 Se scoate de la cuptor si se aseaza pe aluat un strat de felii de 1 cm de mozzarella peste care se presara sare si piper. Se spala si usuca rosiile si se pun peste mozzarella. Daca sunt de diferite culori se incearca alternarea lor. Se da din nou la cuptor, se creste temperatura la 180°C si se coace 25-20 minute, pana cand rosiile se rumenesc si se inmoaie.

 Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute. Se presara cu frunze proaspete de busuioc si (optional, dar indicat) se serveste alaturi de o portie de salata de rucola stropita cu un dressing facut cu putin ulei, otet balsamic, sare si piper proaspat macinat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu