duminică, 26 aprilie 2015

Supa crema de mazare cu usturoi verde


Ingrediente pentru 6 portii - pret 27.5 lei, pret portie 4.5 lei :

Pentru supa crema:
-750 g mazare congelata - 8 lei;
-1,2 l supa legume- 1 leu;
-2 legaturi usturoi verde - 2 lei ;
-50g unt - 1,5 lei;
-100 ml smantana pentru gatit - 2 lei;
-sare si piper.

Pentru topping:
-150g mazare congelata;
-4 morcovi mici -1 leu;
-200g carnati de vita - 6 lei;
-2 fire usturoi verde - 0,5 lei;
-50g unt - 1,5 lei;
-sare.

Pentru servire:
-crutoane 2 lei;
-100 ml smantana pentru gatit- 2lei.

Supa crema de mazare

 Se taie usturoiul marunt. Se topeste intr-o oala untul si se adauga in el partea alba a usturoiului. Se gateste la foc foarte mic pentru 4 minute dupa care se adauga si restul usturoiului. Se continua gatirea inca doua minute. Se adauga supa, mazarea si se da focul la mediu. Se fierbe pentru 5 minute.
 Se ia supa de pe foc si se lasa sa se raceaca putin. Se paseaza cu ajutorul unui blender vertical, dupa care se trece printr-o sita foarte fina. Astfel se curata de coji si devine foarte cremoasa. Se aduce din nou in oala, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga smantana si se da din nou in clocot.

Topping

Se taie morcovii cubulete mici si se gatesc la aburi pentru 5 minute, sau pana cand se patrund usor cu furculita. In ultimele doua minute de fierbere se adauga mazarea. Se scot din vas si se dau deoparte.

Se incalzeste untul intr-o tigaie si se adauga carnatii taiati felii subtiri, se prajesc pentru 3-4 minute. Se adauga mazarea si morcovii si se continua gatirea pentru inca un minut. La final se preasara cu putina sare si se amesteca cu usuroiul tocat marunt.

Servire
Se pune supa in farfurii, se stropeste cu putina smatana si se presara cu usturoi verde. Se serveste alaturi de topping si crutoane.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu